MILINOVIĆ OTKRIVA

'Prerano je govoriti o nositeljima HDZ-ovih izbornih lista'

07.06.2011 u 15:46

Bionic
Reading

'Još nije došlo vrijeme kada se u stranci razgovara o nositeljima lista. Za to ima dovoljno vremena jer će izbori biti, kao što je rekla predsjednica Vlade, najvjerojatnije krajem godine', kazao je ministar zdravstva i zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović u Novom Marofu

Na upit je li i dalje favorit za nositelja HDZ-ove liste za 9. ili neku drugu izbornu jedinicu, Milinović je ustvrdio je prerano o tome govoriti.

'Još nije došlo vrijeme kada se u stranci razgovara o nositeljima lista. Za to ima dovoljno vremena jer će izbori biti, kao što je rekla predsjednica Vlade, najvjerojatnije krajem godine, odnosno kada vladajuća koalicija to odluči', istaknuo je Milinović nakon što se u Novom Marofu sastao s članovima Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije.

Što o pozivu za ukidanje prava na pobačaj misli Darko Milinović, potpredsjednik Vlade te ministar zdravstva i socijalne skrbi, nije jasno, iako bi se očekivalo da kao ginekolog po struci ima određeniji stav od onog koji je izrekao nakon obilaska lokacije novog Centra za socijalnu skrb u Novom Marofu.

'Treba iščitavati sve poruke Svetog Oca. Tako je prilikom posjete Hrvatskoj naglasio da daje potporu hrvatskom narodu u vrednovanju kršćanskih vrednota. Isto tako je rekao da obitelji trebaju postati male crkve, a crkve velike obitelji. Često puta u ovom vremenu globalizacije dođemo do točke kada se moramo odrediti kojim putem krenuti. Ponekad taj put se ne poklapa s kršćanskim naukom crkve, pa kada dođemo na takav put Sveti Otac je rekao da trebamo razmisliti i uputiti se onim putem koji zagovara kršćanstvo, koji zagovara crkva', rekao nam je Milinović nakon što smo ga zamolili za osvrt na zahtjev biskupa da se ukine zakonsko pravo na pobačaj.

Na naše inzistiranje da pojasni znače li njegove riječi da Ministarstvo zdravstava neće ići mijenjati tzv. zakon o pobačaju jer na poruke biskupa gleda kao na neobavezan savjet, kratko je odgovorio da je 'sve već rekao'.

Nešto rječitiji bio je kod komentara osjeća li se uskraćenim što nije bio u društvu premijerke i ministara na prijemu kod Pape u novom Nuncijatu, odnosno treba li iz toga iščitati promjenu njegovog položaja unutar HDZ-a.

'Bio sam na dočeku Svetog Oca, a bio sam i na njegovom odlasku. Imao sam svoj protokol, a neki su imali protokol s predsjednicom Vlade. Njezina je odluka tko će gdje biti nazočan. Ne možemo svi biti svugdje', rekao nam je potpredsjednik Vlade.