DILERI

Preprodavali marihuanu i amfetamine

20.01.2012 u 14:47

Bionic
Reading

Varaždinski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 26, 23, 22 i 24 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga

Kako se osnovano sumnja, 26-godišnjak s novomarofskog područja u razdoblju od sredine rujna prošle godine do 18. siječnja ove godine u više je navrata od 22-godišnjaka s područja Zagreba kupovao radi preprodaje neutvrđenu veću količinu amfetamina i marihuane koje je zatim prodavao konzumentima s područja Varaždina i Novog Marofa te je davao na uživanje većem broju osoba u više navrata i na raznim lokacijama.

Također je utvrđeno da je 23-godišnjak s područja Varaždina u više navrata prodavao manje količine amfetamina i marihuane konzumentima s područja Varaždina i davao je na uživanje većem broju osoba, dok je 22-godišnjak od zasad nepoznatih osoba s područja Varaždina radi preprodaje kupovao marihuanu u količinama od 50 grama te je prodavao većem broju osoba s područja Varaždina i u više navrata je davao na uživanje u prostoru na svojoj adresi stanovanja. Utvrđeno je i da je 24-godišnjak više desetaka puta u svojoj kući te na raznim lokacijama u Varaždinu davao na uživanje marihuanu većem broju osoba.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretraženi su stanovi, kuće, vikendice i automobili kojima se koriste osumnjičenici. Pronađeni su mobiteli, digitalne vage, nargile i drugi pribor za konzumaciju te ukupno 23,5 grama marihuane.

Sva su četvorica uz kaznenu prijavu dovedena sucu istrage koji im je odredio 30-dnevno zadržavanje.