BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK

Preminuo ugledni profesor i osnivač zagrebačke gimnazije, kći objavila dirljivu poruku

25.11.2023 u 12:24

Bionic
Reading

U noći na subotu umro je profesor grčkog i latinskog jezika Zlatko Šešelj. Od njega se prekrasnom porukom, uz zajedničku fotografiju, oprostila njegova kći

Preminuo je profesor Zlatko Šešelj (71), osnivač Privatne klasične gimnazije, hrvatski klasični filolog i prevoditelj, ravnatelj nekadašnjeg Obrazovnog centra za jezike i zagrebačke javne Klasične gimnazije, saborski zastupnik (2000.-2003.) i osnivač privatne Klasične osnovne škole.

Završio je zagrebačku Klasičnu gimnaziju, a potom Filozofski fakultet, na kojemu je od 1975. radio kao profesor grčkog i latinskog jezika. Bio je među osnivačima časopisa Latina et Graeca, čiji je bio i dugogodišnji glavni urednik, navodi Dnevnik.hr.

Šešelj je preminuo u noći na subotu .

Dirljivom porukom od njega se oprostila njegova kći Lana Šešelj Lučić.

"Kažu znanstvenici da se prije odlaska sanjaju najljepša sjećanja, da se ponovo proživljavaju sretni trenuci i da se odlazi s osmjehom na srcu. U životu našeg tate takvih je trenutaka, hvala Bogu, bilo u izobilju.

Njegova vjera u ljude, njegova ljubav prema životu i vječni optimizam ovaj su svijet činili boljim mjestom, a kreativnost, intelekt i sposobnost da u ljudima budi strast za znanjem i osvajanjem svijeta, prvenstveno dobrotom, unio je dio njega u svaku osobu koja ga je poznavala.

Ako moram birati samo trenutak koji mu je um poklonio pred put, to je ovaj. Toplo ljeto, Radovljica, mama s tetom Katjom na kavi, gospodin Majer s fotoaparatom, a Maja i ja s najboljim tatom na svijetu u bazenu. Bezbrižni i puni života, svi redom.

Noćas je tata prešao rijeku Stiks i tiho i nenametljivo otplovio u vječnost. Tata, Marko te moli da pozdraviš Herakla, ako ga sretneš, a Maja i ja te molimo da pozdraviš mamu.

Volimo te beskrajno."

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'