IN MEMORIAM

Preminuo Duško Radić

Duško Radić

Duško Radić

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/PIXSELL

Iznenada, nakon kratke i teške bolesti umro je danas poslijepodne dugogodišnji urednik i novinar i komentator Hrvatskoga radija Duško Radić

Duško Radić rođen je 6. svibnja 1955. u Splitu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zagrebu. Diplomirao je na tadašnjem zagrebačkom Fakultetu političkih nauka. Na Radio Zagrebu zaposlen je od 1986.

Bio je autor i voditelj nekoliko emisija na Radio Sljemenu, gdje je uređivao vijesti te informativne, mozaične, kulturne i glazbene emisije. Surađivao je i u ostalim programima tadašnjega Radio Zagreba, a izvještavao je i iz inozemstva.

Godine 1990. postao je urednik Redakcije Radio Sljemena i komentator. U vrijeme Domovinskoga rata, kao urednik Redakcije, organizirao je niz koncerata i humanitarnih akcija, za što je dobio priznanje ministra obrane; 1993. obavlja poslove urednika Informativno-političkog programa Hrvatskoga radija i ravnatelja Prve mreže, a 1994. postaje direktorom Marketinga HRT-a. Odgovorni urednik Drugoga programa postaje 1996., a na javnom natječaju 2000. izabran je za glavnog urednika Hrvatskoga radija.

Dužnost direktora programa Hrvatskog radija obnašao je od 2007. do 2011. godine kada je izabran na četverogodišnji mandat za glavnog urednika Hrvatskog radija.

Dobitnik je više inozemnih i domaćih nagrada za radijsko novinarstvo.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!