PODLEGLA OZLJEDAMA

Preminula Dolores Lambaša

23.10.2013 u 16:36

  • +13

Dolores Lambaša

Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Bionic
Reading

Nešto iza 14 sati hrvatska glumica Dolores Lambaša (32) podlegla je ozljedama koje je zadobila u prometnoj nesreći koja s dogodila jutros oko 6.30 na autocesti A3 kod Sredanaca

'Ozljede su bile preteške. Pokušali smo ju reanimirati, no tijelo nije izdržalo', izjavila je novinarima dr. Blanka Sabolić-Körmendy iz bolnice u Slavonskom Brodu.

Nesreća se dogodila oko 6.30 sati, 250 metara prije izlaska s A3 na 'Slavoniku'. Mlada glumica preminula je u slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčevićnakon što se tim liječnika satima borio za njezin život. Ozljede koje je zadobila bile su bile preteške.

'Jutros u 7.20 u našu ustanovu primili smo žensku osobu politraumatiziranu i u stanju šoka te s teškim ozljedama koje ugrožavaju život. Odmah je upućena u operacijsku salu gdje je učinjena reanimacija i svi kirurški postupci hemodinamske stabilizacije. Bolesnica je trenutačno na odjelu intenzivne skrbi gdje se provode postupci stabilizacije stanja i oporavka. Ozljede su teške i opsežne, ISS kod koji mjeri intenzitet ozljeda je preko 60, što upućuje na ozbiljnost ozljeda i zahvaćenost više organskih sistema', rekao je za Radio Slavoniju dr. Josip Samardžić, voditelj Odjela za kirurgiju.

Neslužbeno smo doznali kako je glumica zadobila teške ozljede abdomena i unutarnjih organa. Glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić za tportal je rekla kako je 52-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom marke Nissan varaždinskih registracija, zbog nedržanja dovoljnog razmaka, udario u vozilo VW Polo slavonskobrodskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak. Prilikom sudara oba su vozila sletjela s kolnika. Četrdesetogodišnjak je lakše ozlijeđen.

Tešku je nesreću uzrokovao Lambašin kolega 52-godišnji Stojan Matavulj. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, doznajemo u slavonskobrodskoj policiji.