OBRAČUN NA KOSOVU

Premijer Albin Kurti zaliven vodom u parlamentu, izbila tučnjava: Pogledajte taj kaos

13.07.2023 u 12:34

Bionic
Reading

Na današnjoj sjednici kosovskog parlamenta došlo je do fizičkog obračuna između zastupnika vladajućeg Samoopredjeljenja i oporbenih stranaka. Kako prenose prištinski mediji, do incidenta je došlo tijekom govora premijera Albina Kurtija. U jednom trenutku Kurti je zaliven vodom, zastupnici su se grupirali i izbila je tučnjava, piše Koha

Predsjednik parlamenta Gljauk Konjufca naredio je policiji da intervenira i smiri strasti.

Šef saborskog kluba Alijansa za budućnost Kosova, Besnik Tahiri, prethodno je kritizirao Vladu zbog načina upravljanja situacijom na sjeveru zemlje. On je od premijera Kurtija zatražio odgovor na pitanje zašto nije poslušao savjete SAD-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

'Nesumnjivo, jučer je bio jedan od najstrašnijih dana u povijesti upravljanja našom zemljom. To je dan kada su vlast i ovu skupštinu preplavili strah i bijes. Premijeru, jučer ste donijeli odluku da se povučete nakon četiri mjeseca eksperimentiranja. Izađite i recite zašto ste maltretirali narod i uveli sankcije. Vaš autoritet se jučer srušio. Morate izaći ovdje i pokazati zašto ste rekli ne SAD-u, otišli ​​ste u Bratislavu i snašli ste se', kazao je Tahiri.