sindikati

Tvrd start nastavka pregovora o plaćama u zdravstvu: 'Nema kompromisa!'

26.08.2019 u 10:17

Bionic
Reading

Predstavnici sindikata iz sektora zdravstva dali su izjave prije nastavka pregovora s Vladom u ponedjeljak te poručili da nema kompromisa

Brankica Grgurić iz Sindikata medicinskih sestara najavila je pripremanje aktivnosti ako Vlada ne pristane na povećanje plaće prema već parafiranom dogovoru te dodala da nema novih pregovora, prenosi N1.

'Mogu već ovaj tjedan očekivati aktivnosti u tom smislu. Nemamo novi pregovarački odbor, nego su ovo zamjene u pregovaračkom odboru. Nema ponovnih pregovora. Mi smo ispregovarali. Možemo samo o dodacima na ono što smo ispregovarali. Nema kompromisa', rekla je te dodala kako je krajnje vrijeme da se ljude u sustavu zdravstva ozbiljno vrednuje te da se potpiše granski ugovor kao i s drugim javnim službenicima.

Predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Toplonjak također je naglasio da ne odustaju od već dogovorenog dijela kolektivnog ugovora i rekao kako još ne znaju hoće li imati sastanak i sutra te kako će danas dogovoriti sljedeći dan pregovora. Ističe da do 15. rujna očekuju puno veće pomake.

'Dali smo Vladi dovoljno vremena i ne slažemo se nikako s time da su ovo predizborne kampanje i da sindikati uvijek u vrijeme predizborne kampanje traže povećanje plaća', naglašava Topolnjak.

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je u petak kako nije bilo govora o konkretnim prijedlozima te najavio da se pregovori nastavljaju u ponedjeljak, pri čemu će se proći svi članci Kolektivnog ugovora.

'Nema kupovanja vremena, vrijeme se s tri ili 13 dana ne može kupiti. Vlada će poštivati obveze koje budu proizašle iz Kolektivnog ugovora', izjavio je.