treći pokušaj

Nastavljaju se pregovori oko plaća u zdravstvu, sindikati najavljuju štrajk nastavi li se s 'kupovinom vremena'

26.08.2019 u 07:54

Bionic
Reading

Nakon što ni iz drugog pokušaja, u petak, nije bilo pomaka na pregovorima redstavnika Vlade i sindikata iz zdravstva o plaćama u tom sustavu, oni se nastavljaju danas. U Ministarstvu zdravstva ponovno se okupljaju pregovarački odbori Vlade i sindikata zdravstva

Vlada tijekom dosadašnjih pregovora sindikatima zdravstva nije ponudila nikakav konkretan prijedlog za povećanje plaća, izjavila je u petak nakon sastanka čelnica Strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara Anica Prašnjak, ocijenivši kako se radi o očekivanom scenariju u kojem Vlada kupuje vrijeme, prenosi N1.

Predstavnici sindikata ponovili su kako ne odustaju od povećanja plaća koje su parafirali s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem u kolektivnom ugovoru, odnosno od tri posto povećanja na uvjete rada i četiri posto na odgovornost, što Vlada nije prihvatila.

'Nećemo pustiti da Vlada kupuje vrijeme, sindikati već pripremaju određene aktivnosti i ako Vlada nastavi s kupovinom vremena sve smo bliže štrajku', kazala je Prašnjak.