nemaju veze sa zdravstvom

Tko je predvodio prosvjed protiv covid potvrda? Svećenik koji prijeti vješalima i vlasnik teretane poznat po kršenju mjera

04.10.2021 u 11:58

Bionic
Reading

Prosvjednici okupljeni ispred KBC-a Zagreb uglavnom su osobe koje nisu zaposlenici ustanove. Osim u KBC-u Zagreb i KBC-u Split, ispred koji su se okupili prosvjednici, u većini drugih bolnica testiranja su mirno protekla

Iz KBC-a Zagreb, ispred kojeg je jutros bilo prosvjeda, a morala je intervenirati i policija, Jutarnji.hr piše da su okupljeni prosvjednici uglavnom osobe koje nisu zaposlenici ustanove. Iako je bilo pokušaja ulaska u bolnicu, to prosvjednicima nije uspjelo, no dio njih probio se u zgradu Uprave došavši do drugog kata, nakon čega su ispraćeni iz ustanove.

Među prosvjednicima je bio Andrija Klarić, u javnosti poznat nakon što je, unatoč zabrani rada Stožera, otvorio svoju teretanu. Riječ je o događaju iz veljače ove godine, a zbog kršenja odluke Stožera bio je i priveden. Također, među prosvjednicima se istaknuo Zdravko Knežević, svećenik koji vjeruje da je pandemija izmišljena. Među prosvjednicima je bilo i antimaskera iz Zagorja koji su bili uključeni u prosvjed ispred škole u Krapinskim Toplicama, u kojima su roditelji odbijali prihvatiti obavezu da im dijete nosi zaštitnu masku u školskoj zgradi.

  • +15
Prosvjed na Rebru zbog uvođenja covid potvrda Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Iz 24sata su se prisjetili intervjua iz 2018. godine sa svećenikom Kneževićem koji je u ponedjeljak ujutro ispred KBC-a Zagreb teško vrijeđao i vikao 'vješala, vješala'. Te 2018. godine živio je u Osijeku, a u međuvremenu se preselio u Zagreb. Kneževića su intervjuirali jer je strastveni zaljubljenik u rolanje.

'Otkako sam došao u Osijek 2010. godine, rolam njegovim ulicama. Prošao sam gotovo cijeli grad, nema kvarta u koji nisam zavirio', kazao im je Knežević tada. Inače, on pripada redu isusovaca kao i papa Franjo.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek