NOSITELJ LISTE GARI CAPELLI

Predstavljena lista HDZ, HSS, HSP i HKDU za PGŽ

24.04.2009 u 15:54

Bionic
Reading

Koalicija koju čine HDZ, HSS, HSP i HKDU za područje Primorsko-goranske županije danas je predstavila svoju kandidacijsku listu za primorsko-goransku Županijsku skupštinu.

Prvi na listi i njezin nositelj je Gari Capelli (HDZ), a slijede Anton Mance (HDZ) i Ivo Zrilić (HSS). Četvrti na listi je Oleg Butković, a peta Antonija Mažuranić, oboje iz HDZ-a. Posljednji, 41. na listi je kandidat za primorsko-goranskog župana Josip Borić (HDZ).

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Gari Capelli istaknuo je na konferenciji za novinstvo da redoslijed kandidata HDZ-a na toj listi neće biti presudan pri odabiru županijkskih vijećnika. Objasnio je da će županijski HDZ nakon izbora održati sastanak na kojem će utvrditi konačnu listu vijećnika koja mora odražavati ravnomjernu teritorijalnu zastupljenost svih dijelova te županije.

Kad je riječ o koalicijskim partnerima, oni su postavljeni na mjesta na kandidacijskoj listi koja bi, po očekivanju predstavnika koalicije, trebala jamčiti ulazak po jednog kandidata svake od triju stranaka. Tako je Ivo Zrilić (HSS) na trećemu mjestu, Dean Girotto (HSP) na osmome, a Željko Nuić (HKDU) na desetome mjestu.