suzana hitrec

Predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja objasnila što napraviti kada nastavnik odbije pokazati covid potvrdu ili testiranje

16.11.2021 u 22:38

Bionic
Reading

Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja objasnila je, između ostaloga, što treba napraviti u situaciji kada nastavnici odbiju pokazati COVID potvrdu ili testiranje

'Ravnatelj prvo mora organizirati nastavu, pronaći zamjenu da nastava redovno teče, napisati službenu bilješku i razgovarati s takvim djelatnicima i tako svaki dan. Izreći nakon toga usmenu opomenu i pisano upozorenje, a nadamo se da neće doći do krajnje mjere koja je otkaz u slučaju da se situacija nastavi', objasnila je za RTL Danas predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec.

Na pitanje kada nastupa otkaz i je li teško pronaći zamjenu, rekla je da je teško pronaći zamjenu, ali je još teže nekome dati otkaz.

'Nadamo se da do toga neće doći i da će se svi osjetiti koliko je značajno radno mjesto i da ravnatelji moraju postupiti po odluci Stožera. Ukoliko ne budu dostavljali COVID potvrde, osobito oni kojih imaju, bit ćemo prisiljeni to učiniti', kazala je Hitrec koja je odgorila i na pitanje o organizaciji informacija i roditeljskih sastanaka rekavši kako 'roditelji nisu bili zakinuti'.

'Čak i roditeljima odgovara da imaju informacije telefonom ili online nego da dolaze u školu jer im to oduzima vremena. Izaći ćemo u dovršite i organizirati informacije i sastanke', kazala je.

Dodala je kako u Upravnoj školi Zagreb gdje i ona radi, kao i u većini škola sve prošlo dobro te da se nastava održavala, a svi djelatnici predočili covid potvrde. 

Kazala je i da je u većim i manjim mjestima bilo problema oko pronalaženja mjesta i termina testiranja.

'Kao ravnatelji smo uskočili i ugovorili na jednom mjestu testiranje koje odgovara djelatnicima, a neke škole su organizirale da dođu zdravstveni djelatnici u škole i testiraju', kazala je.