SMJENA TURISTA

Pred Zagrebom kolona 19 kilometara

18.07.2009 u 15:28

Bionic
Reading

Pojačan je promet na svim cestama prema moru i unutrašnjosti, posebice na autocesti A1, a zbog gustog prometa na izlazu s autoceste prema Zagrebu stvorila se kolona duga 19 kilometara javio je HAK u 14,30

Pojačan je promet i na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te na A4 Zagreb-Goričan i A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba.

Usporeno u kolonama te uz povremene zastoje vozi se i autocestom A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Oštrovica, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, od grada Krka prema Krčkom mostu, istarskim ipsilonom između Kaštela i naplate Mirna te kroz tunel Učku u smjeru Rijeke.

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. HAK moli vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosi razmak između vozila.

Zbog prometne nesreće kod Zatona Obrovačkog zatvorena je državna cesta D27 Gračac-Zaton Obrovački. Obilazak regulira policija.

Pojačan je promet putničkih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom povremeno u oba smjera, na Županji, Slavonskom Brodu i Bajakovu na izlazu (1,5 sat, kolona 2,5 km).Zbog velike gužve na GP Bajakovo mole se vozači da koriste GP Tovarnik.

U trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima promet je također pojačan. Trajekti plove redovito.