iskoristili svoje pravo

Poraženi lokalni čelnici traže nove poslove; da budu mirni barem neko vrijeme, dobivat će šest mjeseci punu plaću

04.06.2021 u 15:55

Bionic
Reading

'I ja ću uzeti naknadu još šest mjeseci. Zakon je tako postavljen da je teško naći drugi posao, pogotovo u tvrtkama s kojima smo radili. Ali kako nisam navikao primati plaću za nerad, ostajem na raspolaganju novom gradonačelniku pomoći u tranziciji', rekao je bivši gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel

Njegova neto plaća, prema imovinskoj kartici, iznosi 15.231 kunu, a kada se na to dodaju porezi i doprinosi, svaki mjesec će Riječane koštati 24.448 kuna, pišu 24sata.

Podsjetimo, među bivše gradonačelnike, načelnike i dužnosnike koji imaju pravo sljedećih šest mjeseci primati plaću ide i Jelena Pavičić Vukičević, od smrti Milana Bandića vršiteljica dužnosti gradonačelnice Grada Zagreba. To je i sama danas potvrdila u razgovoru za N1 nakon primopredaje gradske vlasti. Rekla je da još ne zna što će raditi i da nije odlučila ide li na Kineziološki fakultet.

U garnituri bivši lokalnih čelnika je i Goran Pauk, a 15 godina bio je na čelu Šibensko-kninske županije.

'Podnio sam zahtjev jer nemam izbora. Dok sam bio župan, nisam mogao sjediti na dva stolca. Šest mjeseci brzo proleti i nadam se da ću u međuvremenu naći posao', kaže Goran Pauk (HDZ), kojeg je smijenio nezavisni Marko Jelić.

I bivši ličko-senjski župan Darko Milinović (LiPO) potvrdio je da je podnio zahtjev za šest mjeseci plaće nakon smjene.

'Podnio sam zahtjev za plaću dok se ne odlučim. Imam još nekih kombinacija, pa dok se konačno ne odlučim, nisam htio da prođe rok u kojem moram podnijeti zahtjev za svoje zakonsko pravo', kaže Milinović.