POTPISAN SPORAZUM

Pravaši se ponovno ujedinjuju

03.11.2016 u 10:55

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava (HSP), Autohtona - Hrvatska stranka prava (A-HSP) i Hrvatska čista stranka prava (HČSP) dogovorili su da će ubuduće djelovati zajedno i na predstojeće lokalne izbore izaći s jedinstvenim koalicijskim listama, priopćio je u četvrtak A HSP

Sastanak za koji pravaši tvrde da će omogućiti "prekretnicu na hrvatskoj političkoj sceni" održan je jučer u stranačkim prostorijama HSP-a u Zagrebu u nazočnosti Dražena Keleminca, predsjednika A HSP, dvojice potpredsjednika HSP-a Zdenka Korena i Zvonka Mlakića te v. d. predsjednika HČSP-a Davora Trbuha.

"Nismo dogovorili objedinjavanje u jednu stranku jer da napravimo jedan HSP to birači ne bi prepoznali, ali će sigurno pozdraviti da konačno možemo surađivati i zajedno izaći na izbore", rekao je Keleminec. Buduće zajedničko djelovanje bit će "na pravaškoj platformi".

Objedinjavanje je posljedica "odluke da se vrati dostojanstvo pravaškoj politici i da se kroz zajedničko političko djelovanje zaštite nacionalni i socijalni interesi hrvatskog naroda", piše u priopćenju uz pozdrave "Bog i Hrvati" te "Za dom spremni".

Kao prvi korak u suradnji najavili su zajednički mimohod u koloni sjećanja u Vukovaru 18. studenog i polaganje zajedničkog vijenca i lampiona za sve koji su dali život za samostalnost Republike Hrvatske.