TOMAŠIĆ PROTIV ĐAPIĆA

Pravaši na sudu zbog klevete o mirovini

28.04.2011 u 14:57

Bionic
Reading

Na osječkom Općinskom sudu jučer je održano prvo ročište u sudskom postupku u kojem je Ruža Tomašić tužila bivšeg stranačkog kolegu Antu Đapića zbog klevete o njezinoj mirovini. Predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević tužila je počasnog predsjednika Hrvatske stranke prava radi izjave u Glasu Slavonije: 'Tomašić nije dobila mirovinu na temelju zakona, već posebne Vladine uredbe! Stoga ja postavljam pitanje: Što je to ona odradila za HDZ?'

Mirovinu je stekla prema zakonu, kaže Tomašić, jer je napunila dovoljno godina radnog staža i starosti. 'Budući da imam 26 godina radnog staža i napunila sam 50 godina, imam pravo na mirovinu', ustvrdila je Tomašić.

Đapić se jučer pojavio na osječkom sudu i izjavio da se ne osjeća krivim, da je sporna rečenica dijelom izvučena iz konteksta i da sudski sporni nije bio potreban. Njegova izjava bila je reakcija, kaže, na ranije izjave bivše stranačke kolegice Tomašić kojima je i ona njega napala zbog odlaska u saborsku mirovinu.

Odvjetnik tužiteljice ponudio je povlačenje tužbe ako se Đapić ispriča i ispriku objavi u novinama te plati sudske troškove, ali on je to odbio.

Na pitanje radi li se o nastavku sukoba između njih dvoje početnog 2009. oko tadašnjeg vođenja stranke Tomašić je to opovrgnula. 'Možemo se politički diskreditirati, ali ovo je bila privatna kleveta.'