rebarca, kozice, avokado...

Poznato što su jeli Donald Trump i Kim Jong Un prilikom povijesnog susreta

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 12.06.2018 14:27
  • Objavljeno 12.06.2018 u 14:27
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Rebarca od govedine i svinjetina u slatko-kiselom umaku servirala se na radnom ručku američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, spajajući tako okuse Istoka i Zapada tijekom povijesnog summita u Singapuru

Prema jelovniku kojeg je objavila Bijela kuća, dvojica čelnika ručak će započeti predjelom od koktela s kozicama i salate od avokada, salate od zelenog manga s preljevom od meda i limete začinjene primjesama iz jugoistočne Azije i svježom hobotnicom, ali i 'oisenom', korejskim jelom od punjenih krastavaca.

Kao glavno jelo servirat će se 'confit' od goveđih rebara (metoda pripremanja mesa u vlastitoj masnoći na laganoj vatri) s krumpirima 'dauphinoise' (kuhanim u vrhnju s češnjakom) i brokulom kuhanoj na pari; hrskava svinjetina u slatko-kiselom umaku i pržena riža s umakom od čilija 'XO' te korejsko jelo 'daegu jorim' - bakalar pirjan sa sojom uz rotkvice i azijsko povrće.

Trump i Kim zasladili su se s tartletom od tamne čokolade, sladoledom od vanilije s trešnjama Haagen-Dazs, i poznatom poslasticom s francuske Rivijere poznatom kao 'tart tropezienne', vrstom francuskog brioša s kremom od limuna i vanilije. Poslasticu je proslavila slavna francuska glumica Brigitte Bardot koja se zaljubila u taj desert tijekom boravka u St. Tropezu na snimanju filma 'I Bog stvori ženu'.

  • +19
  • +16

Trump i Kim

Izvor: Profimedia / Autor: NN

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi