ISTRAGA U PULI

Pozlilo joj 39 dana nakon ilegalnog pobačaja

13.02.2009 u 16:16

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Bujama podnijelo je Istražnome centru Županijskoga suda u Puli istražni zahtjev protiv 46-godišnjaka i 53-godišnjakinje iz Pule zbog osnovane sumnje da su lani 17. prosinca u Puli počinili kazneno djelo protiv života i tijela, to jest protupravni prekid trudnoće

PULA - Kako se navodi na internetskim stranicama DORH-a, protiv prvoosumnjičenika podignut je istražni zahtjev i zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi.

Iako istarska policija to nije ni potvrdila ni opovrgnula, riječ je o poznatome pulskom ginekologu i njegovoj medicinskoj sestri.

Policija je prijavu zaprimila od pulske Opće bolnice, a uhićeni su nakon što se 33-godišnja pacijentica s pulskog područja 25. siječnja s teškim zdravstvenim problemima javila na ginekologiju pulske Opće bolnice. Hitno je hospitalizirana nakon što joj je, navodno, osumnjičeni ginekolog 17. prosinca napravio pobačaj.

Predmet je preuzelo Općinsko državno odvjetništvo u Bujama jer je supruga prvoosumnjičenoga zaposlena na Općinskome sudu u Puli.