izbio u 3 sata

[VIDEO, FOTO] Požar u Svetištu u Mariji Bistrici; izgorjela dvorana, vatru gasilo 30 vatrogasaca

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 13.10.2020 13:38
  • Objavljeno 13.10.2020 u 08:47
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: screenshot

Ujutro nešto prije 3 sata izbio je veliki požar u dvorištu Svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

Riječ je gospodarskim zgradama, koje su većim dijelom i veliko kulturno dobro, i koje je uz samu Baziliku MBB-e i Svetište projektirao Herman Bolle, javlja Zagorje.com.

Požar u Svetištu Marija Bistrica

Izvor: Društvene mreže / Autor: Zagorje.com TV

U današnje vrijeme, te prostorije imaju vrlo važne funkcije u radu Svetišta. Tu je župna dvorana za mlade i za kateheze, koja je potpuno izgorjela, zatim prostorija za župni Caritas, na kojoj je također velika šteta, ali nije u potpunosti izgorjela, te nova prostorija tzv. pjevaona, koja je namijenjena za probe župnog zbora i zbora mladih.

Njezinu su unutrašnjost vatrogasci uspjeli spasiti, no krovište je u većoj mjeri izgorjelo. Također, ogromna je šteta nakon što je u potpunosti izgorjela prostorija gdje je smještena tehnika Crkve na otvorenom, koja služi za prijenos mise. Stradala je kompletna tehnika.

  • +14
  • +11

Požar u Svetištu u Mariji Bistrici

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Po dojavi na požarište su vrlo brzo izašli vatrogasci ZJVP Zabok – ispostava Marija Bistrica, a nakon njih i članovi DVD-a Marija Bistrica. S obzirom na razmjere, podignuta su i Dobrovoljna vatrogasna društva Tugonica-Podgrađe i Laz iz VZO Marija Bistrica, kao i DVD Bedekovčina sa auto cisternom.

Pristigla je i tročlana posada ZJVP Zabok iz samog Zaboka, kao i još nekoliko članova, koji su bliže Mariji Bistrici, pa su podignuti kao dodatne snage. Ukupno je na intervenciji bilo preko 30 vatrogasaca, sa 7 vozila - 5 navalnih i 2 autocisterne. Požar je lokaliziran oko 3.30, a vrlo brzo i ugašen, no sanacija još uvijek traje, pa je 10-tak vatrogasaca i dalje na požarištu. O uzroku se još ne može govoriti, više će se znati nakon očevida, kao i o šteti, koja je zasigurno ogromna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!