OTOK KRK

Požar u Marini Punat ugašen, šteta milijunska

22.12.2012 u 08:59

Bionic
Reading

Tri sata nakon izbijanja, veliki požar na suhom vezu u Marini Punat na otoku Krku, u kojem je izgorjelo 20-ak jahti, stavljen je pod kontrolu, no još uvijek traje dogašavanje, a očevid tek treba započeti

Požar je izbio jutros nešto poslije šest sati na jednoj od brodica na suhom vezu. Mještani kažu da su se čule eksplozije, a bura je vrlo brzo širila gusti crni dim. Požar se, potpomognut burom, munjevitom brzinom proširio na susjedne jahte dužine od deset do 12 metara, koje su uglavnom u vlasništvu stranih državljana. Posljednje informacije govore da ih je izgorjelo 20-ak.

Županijski centar 112 Rijeka odmah po dojavi, u šest sati i 12 minuta, o požaru je alarmirao vatrogasce i policiju. Hitna pomoć, iako je stigla na teren, srećom nije imala posla. Nitko, dakle, nije ozlijeđen, no 15-ak vatrogasaca JVP Krk zajedno s vatrogascima dobrovoljnih vatrogasnih društava i postrojbe Marine, puna tri sata borili su se s vatrenom stihijom.

'O uzroku požara možemo samo špekulirati. Poduzimamo sve mjere zaštite od požara, svaku večer u 20 sati isljučujemo struju i imamo četiri djelatnika koji noću dežuraju i brinu o plovilima u Marini', izjavio je Krešimir Žic, predsjednik Uprave Marina Punat.

Još uvijek traje dogašavanje, a u međuvremenu u Marinu su stigli vodeći ljudi Policijske uprave primorsko-goranske. Policijski očevid zasigurno će potrajati. Treba utvrditi zašto je izbio požar i zbrojiti naočigled ogromnu materijalnu štetu.