BRZA INTERVENCIJA

Požar na Braču pod nadzorom

09.08.2017 u 18:04

Bionic
Reading

Požar na otoku Braču, koji je u srijedu nešto prije podne planuo između Nerežišća i donjeg Humca, stavljen je u poslijepodnevnim satima pod nadzor gasitelja, zahvaljujući brzoj intervenciji protupožarnih zračnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane

Na to su požarište najprije bila upućena dva kanadera, zatim još dva helikoptera, a u gašenju su angažirane i sve raspoložive vatrogasne snage s otoka Brača.

Brački vatrogasni zapovjednik Ivica Jakšić izvijestio je da na požarištu Nerežišće-Donji Humac više nema otvorenog plamena te vatrogasci saniraju rubove požarišta.

Po njegovim riječima, u jednom trenutku vatra se približila 200 metara nadomak kuća, ali su je vatrogasci zaustavili te nije napravljen veća materijalna šteta osim što je izgorio jedan vinograd.

Ministarstvo obrane izvijestilo je popodne da su na području Stobreča, istočno od Splita, gdje je izbio novi požar, angažirana dva kanadera i kod Trilja, gdje su angažirani po jedan kanader i Airtractor.

Požarište Palanka-Pribudić kod Gračaca još je aktivno i tamo su i dalje angažirana dva Airtractora, a u međuvremenu je jedan Airtractor bio angažiran i na požarištu Dinara, navodi se u priopćenju ministarstva obrane.