RANJENO DVOJE LJUDI

Pozadina pucnjave u Zagrebu: Tko su akteri vatrenog obračuna na Žitnjaku

15.01.2021 u 20:44

Bionic
Reading

Hicima iz kalašnjikova izrešetali su i teško ranili muškarca i ženu pokraj luksuznog BMW-a X5

U petak pred zoru u zagrebačkoj Lovinčićevoj ulici, nedaleko od sjedišta kriminalističke policije PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici, došlo je do pucnjave i sukoba između dva otprije sukobljena romska klana, piše Jutarnji list. Ranjeni su 31-godišnji E. H. i njegova 31-godišnja partnerica A. M. B., koji su prevezeni u KB Merkur s teškim ozljedama, ali su izvan životne opasnosti.

'(O)no što je dosad poznato jest to da je 31-godišnji E. H. s partnericom bio u luksuznom terencu BMW X5 oko 4 sata, i to na parkiralištu u popriličnom mraku, gdje je slab promet. U jednom trenutku u njih se iznenada zabio BMW talijanskih oznaka došavši iz suprotnog smjera. Strana jurilica ih je očito pratila, a nakon sudara iz nje je izašao, neslužbeno doznajemo, F. Č., stari policijski znanac koji je na tjeralici jedne susjedne zemlje.

  • +15
Pucnjava u Lovinčićevoj ulici Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Netrpeljivost između dviju obitelji izašla je na vidjelo, mrakom su odjekivali krici i ženski vapaji u pomoć, kad se F. Č. počeo fizički obračunati s E. H., nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu, ostavivši auto na mjestu nesreće. Potom se ulicom vrlo brzo provezao drugi automobil s četvoricom muškaraca kroz čija su prozorska stakla izvirivali kalašnjikov i još jedno oružje. Meci su fijukali na sve strane dok je E. H. bio kraj auta, a njegova djevojka u vozilu', piše Jutarnji dodajući da je policija na mjestu događaja pronašla 60-ak čahura.

'Jedan od četvorice pristiglih muškaraca ispalio je više hitaca, najvjerojatnije iz kalašnjikova. Pritom je E. H. unatoč izbjegavanju metaka pogođen u rame, a žena je, kako doznajemo, zadobila prostrjelne rane ruke, noge, trbuha i buta te je na jedinici intenzivnog liječenja', navodi Jutarnji list.

Obitelji su, dodaje, već imale nekoliko sukoba po gradu.