OLUJA NA RIJECI

Potonuo trajekt s dvjestotinjak putnika

15.05.2014 u 16:34

Bionic
Reading

Trajekt s najmanje 200 putnika potonuo je u četvrtak u oluji na rijeci u blizini glavnoga grada bangladeša Dhake, a policija je izvijestila kako je dosad iz vode izvučeno devet tijela, no strahuje se da će broj smrtno stradalih biti puno veći

"Raspolažemo kontradiktornim informacijama o broju putnika koji su se u trenutku potonuća trajekta nalazili na njemu. Pretpostavljamo da ih je bilo između 200 i 350", rekao je visoki dužnosnik regionalne uprave Saiful Hasan, dodavši da je iz rijeke dosad izvučeno devet tijela.

Nesreća se dogodila pedesetak kilometara južno od Dhake, a među žrtvama je šestero žena i djece. Neki putnici s trajekta uspjeli su doplivati do obale unatoč snažnim strujama i visokim valovima. Trajekt je potonuo za samo nekoliko sekundi, rekao je jedan od putnika koji su se uspjeli spasiti plivanjem do obale.

Iz Dhake je u pomoć stradalom trajektu nakon tri sata poslan brod sa spasilačkim ekipama. Bangladeš ima neslavnu povijest trajektnih nesreća. U njima često zbog prenakrcanosti brodova smrtno strada i više stotina putnika.