'JUGOSLAVENČINE I PAPANI'

Potencijalni ministar snimljen kako brutalno vrijeđa živozidaše

19.02.2016 u 23:48

Bionic
Reading

Videosnimka s kraja prošle godine koja sada kruži društvenim mrežama otkriva kako je Alojz Tomašević brutalno vrijeđao aktiviste Živog zida. HDZ-ova župana požeško-slavonskog posljednjih se dana spominje kao kandidata za novog ministra branitelja

U opisu snimke dostupne na Youtube kanalu Živog zida Istre stoji kako se 'ekipi iz HDZ-a nije svidjelo što su aktivisti prilikom dijeljenje letaka govorili: dosta je lopova i 25 godina pljačke, glasajte za Živi zid, pa su došli provocirati bacajući naše letke na pod'.


Na samom početku snimke vidi se i čuje kako župan dobacuje jednom aktivistu 'papane, Jugoslavenčino', 'ajde papčino' i 'ajde, dripac i balavac, ajde'.

Jedan od aktivista upitao je osobe s obilježjima HDZ-a 'jesam li ja došao vas provocirati ili ste vi došli nama bacajući naše letke, može vas biti sramota'. Budući da je i Tomašević na sebi imao obilježja matične stranke može se zaključiti kako je snimka nastala za vrijeme predizborne kampanje za parlamentarne izbore prošle godine.

Za to vrijeme drugi aktivist je upitao župana misli li s takvom kulturom ući u Sabor, Tomašević je u kameru odgovorio 'vi mislite u Sabor, državu voditi na jugoslavenski način, ovako rade samo Jugoslaveni'.