milorad pupovac

'Poštujem profesoricu Đurđević, a oštro osuđujem one koji su je zbog etničkih karakteristika pokušali diskvalificirati'

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 01.04.2021 11:07
  • Objavljeno 01.04.2021 u 11:07
Milorad Pupovac

Milorad Pupovac

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Ja osobno poštujem profesoricu Đurđević. Oštro osuđujem one koji su je zbog etničkih i drugi karakteristika pokušali diskvalificirati. Vjerujem da je mogla biti izabrana, da je prošla proceduru javnog natječaja', komentirao je predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac izbor predsjednika Vrhovnog suda kao i sukob s predsjednikom Zoranom Milanovićem

'Retorika nije nevažna, zato što je javni jezik jedan od važnih instituta demokratskog poretka. I da bi se ustavni poredak mogao funkcionirati, javni jezik mora biti podešen komunikaciji javnih osoba. To mora biti podešeno da se kriza može prevladati. Može se prevladati tako da svatko radi svoj posao u skladu s Ustavom i interesom zemlje', odgovorio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac gostujući u Novom danu N1 Televizije na pitanje kako se može prevladati ustavna kriza oko izbora predsjednika Vrhovnog suda.

'Ono što je ovog trenutka javno jest da se na javni poziv jave svi najbolji kompetentni ljudi koji bi mogli obnašati tu dužnost. Tako da se može odabrati među najboljima što dosad nije bila praksa jer je javni poziv dosad bio kompromitiran', dodaje.

Pupovac misli da bi iz više kandidata i kandidatkinja predsjednik Republike, kako kaže, mogao predložiti kandidata/kandidatkinju.

'Želimo više kandidata i želimo najbolje kandidatkinje i kandidate', ističe.

Upitan je bi li podržao Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda, odgovara:

'Ja jako poštujem vaše direktno pitanje, samo bih molio da razumijete da smo ja i Klub kojem ja pripadam u ovom procesu bili vrlo traumatizirani zbog različitih oblika pritisaka i ne bismo ni od vas željeli pritisak prilikom izjašnjavanja', rekao je.

'Pritisak ničiji niti s bilo koje strane nećemo prihvatiti. Birat ćemo onako kako ćemo misliti da je najbolje. Ako se profesorica Đurđević javi, što se tiče njezinog mogućeg izbora, nitko tko ispunjava uvjete, neće biti diskreditiran', tvrdi.

'Volio bih da je profesorica Đurđević imala drugačije iskustvo i drugačiji put dolaska do Vrhovnog suda. Vjerujem da je i ona toga svjesna', kazao je Pupovac te dodao:

'Kad budemo imali više kandidata, onda ćemo odlučivati o tome. Ne želimo cijelu priču svesti na ono što je stvorilo krizu. Želimo da se ispune sve pretpostavke da se institut javnog poziva osnaži i donese rezultate koji će biti bolji i vjerodostojniji nego što su to bili do sada'.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!