festival u splitu

Zadnji dan Ultre najzahtjevniji za Hitnu pomoć, a privedeno je 69 osoba

10.07.2023 u 12:41

Bionic
Reading

Posljednjeg dana Ultra Europe festivala u Splitu u nedjelju, održanog na prostoru Parka mladeži u Splitu, nije bilo značajnijih narušavanja reda i mira, policija je privela 69 osoba većinom zbog droge, a više nego protekla dva dana posla je imala Hitna pomoć, izvijestila je policija

Nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine, priopćili su u ponedjeljak iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Posljednjeg dana Ultre privedeno je 69 osoba, od čega je 47 stranih državljana većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom treće večeri naplaćeno je 46 tisuća eura novčanih kazni.

Dvije osobe su uhićene zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Jedna od te dvije je 33-godišnjak kod kojeg su policijski službenici Službe kriminaliteta droga pronašli i oduzeli 1,196 kilograma droge kokain. Prijavljena su i dva imovinska kaznena djela.

  • +14
Druga večer Ultra Europe festivala u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Za timove Hitne medicinske pomoći na Parku mladeži treća je večer festivala elektronske glazbe u Splitu bila najzahtjevnija jer je zdravstvenu intervenciju zatražilo 48 osoba, a osam ih je prevezeno na daljnju obradu u splitski KBC. Od tih osam osoba, kod četiri je zabilježena intoksikacija alkoholom i drogom dok su četiri primljene na Hitni kirurški prijem, a jedan je strani državljanin prošao najteže jer je zadobio dublju posjekotinu pazušne jame.

Vatrogasci su i sinoć osiguravali mjesto događaja održavanja Ultre, a u blizini Parka mladeži, gdje je festival održan, u 4 sata dobili su dojavu o požaru plastičnog kontejnera u Ulici Antofagaste kojeg su ugasila tri vatrogasca s jednim vozilom. Ultra se danas seli na otoke, i to na Brač, Hvar i Vis, sve do 12. srpnja.