party godine

Spektakularna večer u Splitu: Evo kako je bilo na drugom danu Ultre

09.07.2023 u 19:17

Bionic
Reading

Večeras, za samo finale, na veliku pozornicu stižu još tri velike glazbene atrakcije – Afrojack, Martin Garrix i Alesso

Glazba, kao univerzalni jezik svijeta, i drugu je večer u prostoru splitskog Parka mladeži spojila srca Ultranauta iz više od 140 zemalja.

Ova će ostati zapamćena po rekordnom broju posjetitelja, spektakularnom glazbenom nizu na centralnoj pozornici pod vodstvom DJ Snakea, Timmyja Trumpeta i Steva Aokija te prepunoj RESISTANCE areni koju je premijernim nastupom zapalio magični Boris Brejcha.

Večeras, za samo finale, na veliku pozornicu stižu još tri velike glazbene atrakcije – Afrojack, Martin Garrix i Alesso, dok će RESISTANCE biti u znaku kralja i zvijezde koju ne treba puno predstavljati – festival će zatvoriti Carl Cox sa svojim atraktivnim hibridnim setom.

Ulaznice se mogu osigurati putem sustava Entrio kao i na ULTRA prodajnim mjestima na Zapadnoj obali te glavnom ulazu festivala. Druga festivalska noć započela je u 20 sati, a nakon Mykrisa, na pozornici se pojavila Nora En Pure, DJ-ica je koja je prostor ispunila kinematičkim glazbenim scenama, pretvorivši Park mladeži u pravu bajkovitu filmsku priču.

Ova elektronička fantazija svoj je nastavak dobila s Tchamijem, koji je bio uvertira u nastupe najvećih zvijezda sinoćnjeg programa.

'Svi smo mi večeras jedno, glazba nas povezuje i briše sve granice', najavljen je tako nastup DJ Snakea kojeg je publika dočekala snažnim ovacijama i neumorno nastavila istim tempom sve do samog kraja seta, kada je, na njegov poziv, bljeskalicama u potpunosti osvjetlila Park mladeži.

  • +14
Druga večer Ultra Europe festivala u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Timmy Trumpet je umjetnik koji je proteklih godina poharao elektroničku scenu, a dovoljno je da se pojavi, skoči na DJ pult, zauzme prepoznatljivu pozu s trubom u ruci i prije prvog odsviranog tona, u publici je već prava histerija. Bio je ovo ponovno najenergičniji i najluđi set na festivalu ULTRA Europe, a iako je nezamislivo da nakon takvog showa može biti još bolje, nemoguće je postalo itekako moguće uz jedinstvenog Steva Aokija.

Bio je ovo najinteraktivniji nastup, a zanimljiv je podatak i da je ovo Steveu bio treći nastup u samo 24 sata te da je na ULTRU stigao s čak 9 novih pjesama. Njegov dolazak pred publiku značio je samo jedno - stotine plakata s natpisima CAKE ME i gorljiva želja da upravo oni postanu meta njegovih prepoznatljivih torti.

Nezaboravno je bilo i na pozornici RESISTANCE. Nakon Roryja Lynama, Maza i Massana, svirački pult preuzeo je Mathame koji je tisućama obožavatelja priuštio pravi glazbeni užitak. Ono što se posebno očekivalo je premijerni nastup Borisa Brejche, osobenjaka prepoznatljivog po masci koju nosi dok svira, a rijeka ljudi koja se slila unutar pozornice te nastavila i vani, na travnjaku, potvrdila je da je Borisov dolazak bio pun pogodak.

  • +15
Moda na festivalu Ultra Europe Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Ana Antonova, Jan Kinčl, PEZNT, Arseniyeah, Ivna Ji, Vanillaz, Dave Caffrey i TJO nastupili su sinoć na UMF Radio Stageu, a bila je ovo noć hrvatskih izvođača koji su nastupili u suradnji s Hrvatskim glazbenim udrugama.

Zadnji dan festivala vrata se otvaraju u 20 sati, a za zagrijavanje na glavnoj pozornici zaduženi su Fedde Le Grand, Morten i W&W. Spektakularna završnica pripala je trojcu Afrojacku, Martinu Garrixu i Alessu, s kojima će se ugasiti svjetla, uz već tradicionalnu objavu datuma novog susreta, na istom mjestu.

Nedjeljni program na pozornici RESISTANCE zaključit će Ginchy, Pero Fullhouse i Juliet Fox,a za sami su kraj ostavljene dvije prave poslastice – Nicole Moudaber te nastup najlegendarnijeg imena u povijesti elektroničke glazbe, Carla Coxa, koji u Split stiže sa svojim hybridnim setom.