pola milijuna kuna

Posavec: 'Međimurska županija bit će jedina regionalna jedinica koja će predškolskoj djeci s teškoćama u razvoju sufinancirati osobne asistente'

11.01.2022 u 13:37

Bionic
Reading

Međimurska županija bit će jedina jedinica regionalne samouprave u Hrvatskoj koja će predškolskoj djeci s teškoćama u razvoju sufinancirati osobne asistente, za što će izdvojiti 500 tisuća kuna, istaknuo je u utorak župan Matija Posavec

Naime, župan Posavec i predsjednica Saveza udruga „Prvi korak” Petra Kovačić u utorak su potpisali ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta integracije djece s teškoćama u razvoju u predškolske ustanove u 2022. godini.

Kako je istaknuo Posavec, riječ je o jedinstvenom projektu u Hrvatskoj u sklopu kojeg će Međimurska županija kao jedinica regionalne samouprave jedina financirati osobne asistente djeci s teškoćama u razvoju u predškolskom odgoju.

„Riječ je o 52 djece za koju će se brinuti 35 asistenata u 20 dječjih vrtića”, objasnio je Posavec i dodao kako je riječ o humanom i plemenitom projektu koji šalje snažnu poruku o Međimurskoj županiji kao županiji visoke socijalne osjetljivosti.

Da su to znatna financijska sredstva za Savez udruga „Prvi korak”, potvrdila je i predsjednica Kovačić, koja je istaknula kako provedba tog programa bez potpore županije ne bi bila moguća.

Na potpisivanju ugovora bila je i ravnateljica Dječjeg vrtića „Dječja mašta” Grozdana Žagar, koja je istaknula važnost osobnih asistenata kako djeca s teškoćama ne bi bila zakinuta u svim aktivnostima predškolskog odgoja i obrazovanja. Podsjetila je kako su, otkad djeca  imaju osobne asistente, učinjeni veliki pomaci.