SUKOB MIŠLJENJA U HNS-U

Posavec bi HNS izvukao iz Kukuriku, a Mrak Taritaš ne da!

18.03.2015 u 19:22

Bionic
Reading

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja i članica Predsjedništva HNS-a Anka Mrak Taritaš rekla je u srijedu da su vladajuća koalicija i Vlada apsolutno stabilne, te da HNS-ov međimurski župan Matija Posavec, koji je izjavio da stranka mora napustiti Kukuriku koaliciju i ne utapati se u velikim koalicijama, ima pravo misliti drugačije.

"HNS je liberalna stranka, mi dopuštamo da svatko ima svoj stav i svoju varijantu. Ova koalicija i ova Vlada je apsolutno stabilna, a međimurski župan je jedan mladi čovjek i pravo je mladih da misle drugačije", rekla je Mrak Taritaš novinarima nakon sjednice Vlade.

Međimurski župan Matija Posavec je u intervjuu za tjednik Globusu rekao da HNS mora napustiti Kukuriku koaliciju. "HNS se ne smije utapati u velikim koalicijama, nego trebamo iskoristiti sve svoje mogućnosti, vlastiti program i tempo, i ne zadovoljavati se mrvicama", rekao je između ostalog međimurski župan.

Javio se i predsjednik Narodne stranke - reformisti Radimir Čačić koji je rekao kako je HNS, ako prihvati stav međimurskog župana da im je mjesto u centru, pod vodstvom Matije Posavca dobrodošao.

'HNS, ako prihvati stav međimurskog župana da treba ići u centar, pod vodstvom Matije Posavca je dobrodošao', kazao je Čačić novinarima na stranačkoj javnoj tribini, upitan kako komentira mišljenje Međimurskog župana i HNS-ovca Matije Posavca da ta stranka mora napustiti Kukuriku koaliciju i da im je mjesto u centru s Ivom Josipovićem, IDS-om i Čačićevom strankom.

No, Čačić drži da HNS ne može izaći iz Kukuriku koaliciju jer samostalno bez te koalicije, stranka ne može osvojiti niti jedan mandat u Hrvatskom saboru.

'HNS ne može izići iz ničega jer ta stranka bez Kukuriku koalicije ne postoji i ne može nigdje dobiti niti jedan mandat. HNS mora ići s SDP-om da bi uopće bio prisutan u Saboru', kazao je Čačić upitan hoće li HNS napustiti Kukuriku koaliciju. Ustvrdio je kako su njegovi Reformisti jedina stranka centra koja može na parlamentarne izbore izići samostalno i za koju se zna da će biti u Saboru jer, kako smatra, njihova izborna baza na sjeveru zemlje jamči im minimalno tri mjesta u Hrvatskom saboru.