ČESIMA UNOSAN UGOVOR

Posao cijepljenja lisica odobrila je Delegacija EU-a

  • Autor: Mladen Obrenović
  • Zadnja izmjena 18.05.2011 17:38
  • Objavljeno 18.05.2011 u 16:42
Sef delagacije Europske komisije u RH Paul Vandoren

Sef delagacije Europske komisije u RH Paul Vandoren

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić

'Odobrenje Delegacije EU je službena potvrda činjenice da je čitav postupak proveden u skladu s važećim pravilima koja se primjenjuju u pretpristupnom programu IPA', stoji u odgovoru Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) na upit o transparentnosti provedenog natječaja za oralno cijepljenje lisica u Hrvatskoj

U kronologiji cijelog postupka navode kako su na prvi natječaj prije godinu dana zaprimljena četiri iskaza interesa, uključujući i konzorcij predvođen tvrtkom Air Tractor, no i tvrde kako su Osječani svoj 'iskaz dostavili izvan roka za dostavu te ga nisu uzeli u razmatranje'.

'Od dvoje natjecatelja koji su zadovoljili objavljene kvalifikacijske kriterije, te bili pozvani na dostavu ponuda, ponudu je dostavio jedino konzorcij predvođen tvrtkom Bioveta a.s. iz Češke. Navedena ponuda sadržavala je formalni nedostatak zbog kojeg je odbačena te je nadmetanje službeno poništeno', potvrdili su iz SAFU-a.

Konzorcij predvođen tvrtkom Bioveta, u kojem je bio i spominjani Elmontex, temeljem poništenog postupka pozvan je da sudjeluje u pregovaračkom postupku, za što je dobiveno ex-ante odobrenje Delegacije EU. Nakon provedenog postupka iz EU je stiglo još jedno ex-ante odobrenje, ovoga puta za dodjelu ugovora o pružanju usluga.

Vrijednost ugovora, potpisanog prije mjesec dana, iznosi 997.500 eura. Hrvatski piloti su iznijeli cijeli niz sumnji o transparentnosti dodjele ovog unosnog posla Česima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi