britanski trg

Osvanule poruke podrške ranjenom policajcu, ali i njegovom napadaču

12.10.2020 u 22:19

Bionic
Reading

Na Britanskom trgu u Zagrebu osvanule su poruke podrške ranjenom policajcu, ali i mladiću koji je u njega ispalio više hitaca iz kalašnjikova

Podsjetimo, nekoliko minuta iza osam sati Bezuk (22) koji je hicima iz automatskog oružja ranio policajca na Markovu trgu, objavio je prije samoubojstva poruku na društvenim mrežama u kojoj je poručio da je ''dosta bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti''.

MUP je izvijestio da je u policajca pred zgradom Vlade na Markovu trgu pucao 22-godišnjak koji je nešto kasnije na Jabukovcu počinio suicid, a od ranije nije bio poznat policiji.

Tijekom popodneva policija je vršila pretres obiteljske kuće u Kletištu kod Popovače u kojoj je Bezuk živio. Motiv napada za sada nije poznat.

'Nakon višesatne operacije sve životne funkcije policajca su stabilno te nije životno ugrožen-Rekonstruiran je živac, krvna žila, tetiva i kosti lijeve ruke koja je značajno bila oštećena. Stabilan je, izvan životne opasnosti. Nadamo se da će brzo na noge i rehabilitaciju. Imat će još jednu operaciju na kostima za nekoliko tjedana, ovisno o rehabilitaciji, nakon čega će se moći vratiti svom pozivu", rekao je ravnatelj Zovak novinarima nakon operacije 31-godišnjeg policajca. izjavio je ravnatelj KB Sestre milosrdnice u Zagrebu Mario Zovak.

  • +5
Poruke podrške i svijeće na Britancu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL