zbrinjavanje otpadnih voda

Poruka Tomaševiću: Zaustavite stjecanje ekstra profita koncesionara na račun Zagrepčana!

25.01.2022 u 09:16

Bionic
Reading

Udruga za zaštitu okoliša Resnik (UZOR) pozvala je vladajuću koaliciju u Zagrebu da revidira Ugovor o koncesiji s društvom Zbrinjavanje otpadnih voda - ZOV d.o.o. i zaustavi daljnje stjecanje ekstra profita koncesionara na račun građana

Zagrebački gradonačelnik, kako su priopćili, u sjeni aktualnog prijedloga Odluke o javnoj usluzi sakupljanja komunalnog otpada, za sjednicu zagrebačke Gradske skupštine, 27. siječnja daje i prijedlog zaključka o sklapanju Sporazuma oko pripreme projekta dogradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (CUPVOZ) na treći (III.) stupanj pročišćavanja.

To je, smatraju, nastavak omogućavanja izvršenja "nezakonitog i štetnog Ugovora o koncesiji i stjecanja ekstra profita koncesionara, trgovačkog društva u privatnom vlasništvu na račun građana Zagreba".

Udruga za zaštitu okoliša Resnik stoga je pozvala vladajuću koaliciju da, umjesto toga, hitno i neodložno pokrene i izvrši ranije najavljivanu reviziju Ugovora o koncesiji sklopljenog sa društvom ZOV d.o.o.

Na taj bi se način, kažu, zaustavilo daljnje stjecanje ekstra profita koncesionara na račun građana Grada Zagreba, odnosno uspostavio sustav pročišćavanja otpadnih voda sukladno Zakonu o koncesijama i u skladu s interesima Grada Zagreba.

"Nastavljajući daljnji kaos sa smećem i sve dosadašnje projekte prijašnjeg gradonačelnika, uključivo i one koji su se već u Hrvatskoj, na primjeru Marišćine i Kaštijuna, pokazali kao dokazano štetni, skupi, neuspješni i protivni interesima građana i EU regulativi, gradonačelnik ne radi u interesu građana", ocijenili su iz UZOR-a u priopćenju koje potpisuje Branka Genzić-Horvat.