NAPAD IZ STOŽERA HNS-A

Poruka Škori i Raspudiću: Divjak o 'sadističkom ponižavanju žena', Gamoš objavilu sliku od tisuću riječi

  • S. S.
  • Zadnja izmjena 23.06.2020 10:34
  • Objavljeno 18.06.2020 u 09:05
Bionic
Reading

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, inače kandidatkinja na listi HNS-a, kao i dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš (HNS) oštro su se na Facebooku osvrnule na izjave Miroslava Škore (Domovinski pokret) i Nina Raspudića (lista Mosta) o silovanim ženama i o pravu žena na pobačaj. 'Zgrožena sam nedavnim raspravama i izjavama gospodina Škore i gospodina Raspudića. Treba biti potpuno jasan - radi se o sadističkom ponižavanju žena, kao i njihovih prava te nedopustivom iskorištavanju bolnih osobnih trauma u političke svrhe', navela je Divjak

'Otkud im obraz da, kao muškarci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi se trebale osjećati ili kako bi trebale razmišljati ili čije bi mišljenje trebale tražiti u bilo kojoj situaciji vezanoj za njihov život.

Valjda je sljedeće na dnevnom redu da žene mogu glasati uz konzultacije s (muškim?!) članovima obitelji.

>>> Škoro o pobačaju: Ako žena zatrudni nakon silovanja, mora se dogovoriti sa obitelji što će učiniti

To nije poruka koju mladi trebaju slušati u 2020. godini.

Hrvatska kakvu ja vidim je otvorena, suosjećajna i tolerantna Hrvatska, a ne Hrvatska u kojoj se propituje mogu li žene racionalno rasuđivati', napisala je Divjak na Facebooku.

'Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj! 🤬 #svogatijelagospodarica #ajdukućunakrajusela #pokažiiti', poručila je pak Žana Gamoš uz znakovitu fotografiju.

  • +5
Predrag Štromar i Blaženka Divjak Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal