LINIĆ O 'STUPU SRAMA'

'Porezne dužnike imenovat ćemo za sedam dana'

24.07.2012 u 19:57

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić u intervjuu za HTV rekao je da će popisi poreznih dužnika biti objavljeni zadnjeg dana srpnja. 'Kritike zbog objave liste poreznih dužnika nismo spremni slušati', naglasio je

'Vlada ima odgovornost prema svim građanima koji su uredni i redovito plaćaju poreze. Popisom poreznih dužnika radimo jasnu razliku između urednih i neurednih. Nismo voljni slušati kritike zbog objave popisa', rekao je Slavko Linić.

Upitan puni li se državni proračun kako je očekivao, Linić kaže da je uprihođeno 50 posto planiranog iznosa, ali da u drugoj polovici godine očekuje još bolje punjenje: 'Ako uspijemo, smanjit ćemo deficit, što je važna poruka svima u svijetu.'

'Isplata plaća, mirovina i svih socijalnih davanja nije upitna i sredstava za to će biti, ali u okviru predviđenih veličina', istaknuo je Linić i dodao da je prioritet postići da se država prestane zaduživati iznad mogućnosti.

'Da bismo to prestali činiti, moramo smanjiti deficit. Tu je na prvom mjestu za iduću godinu gospodarski rast, ulaganje u privredu i otvaranje novih radnih mjesta. U isto vrijeme, i nadalje i odricanje i štednja. Štednje će biti u dijelu subvencija te racionalnom trošenju sredstava za plaće, ali ne van onoga što se trenutačno pregovara sa sindikatima', rekao je ministar financija.