blaž pavičić

Porezna potvrdila: Tvrtke Marićevog prijatelja s jahtom nemaju poreznih dugova

20.08.2021 u 18:28

Bionic
Reading

Porezna uprava potvrdila je u odgovoru na upit N1 da tvrtke s kojima je povezan Blaž Pavičić, poduzetnik na čijoj se jahti s obitelji odmarao ministar financija Zdravko Marić, trenutno nemaju poreznih dugova

Na upit o sedam tvrtki s kojima je povezan poduzetnik Blaž Pavičić, prijatelj ministra Zdravka Marića koji ga je ugostio na jahti u vlasništvu svoje obitelji, Porezna je uprava odgovorila spomenuvši dvije tvrtke, javlja N1.

“Porezni obveznici navedeni u upitu na današnji dan nemaju poreznog dugovanja niti su u razdoblju od 2015. do danas bili obuhvaćeni mjerama prisilne naplate.

U istom razdoblju navedeni porezni obveznici nisu koristili nikakve mogućnosti obročnog plaćanja predviđenog Općim poreznim zakonom.

Napominjemo da je poreznom obvezniku AMEC Rijekatekstil d.o.o. izdana opomena 12. srpnja 2019. s osnove poreza na promet nekretnina te je dug s te osnove plaćen u roku od tri dana od izdavanja opomene.

Porezni obveznik Sensa Nekretnine d.o.o. na današnji dan nema duga te je u preplati u iznosu od 868.201,67 kn.

Porezni obveznik je objavljen na Popisu poreznih obveznika pravnih osoba koji udovoljavaju kriterijima za objavu duga na dan 31. 10. 2020. godine temeljem duga po predujmu poreza na dobit. Navedeni dug je podmiren sukladno izdanim opomenama do 15. 06. 2021. Upravo na temelju navedenog plaćenog predujma poreza na dobit, poreznom obvezniku je po godišnjem obračunu za 2020. godinu utvrđena danas postojeća preplata', kažu u Poreznoj upravi.