POKREĆU STEGOVNI POSTUPAK

Porezna pere ruke: Uhićeni poreznik bio je degradiran prošle godine

07.02.2018 u 22:34

Bionic
Reading

U povodu istrage pokrenute protiv službenika Porezne uprave osumnjičenog da je, kao voditelj Službe za nadzor PDV-a i borbu protiv prijevara u PDV-u, omogućavao tvrtkama i pojedincima izbjegavanje ili manje plaćanje poreznih obveza, iz Ministarstva financija je priopćeno da Porezna uprava surađuje s nadležnim istražnim tijelima od samog pokretanja istrage te da će protiv osumnjičenog državnog službenika poduzeti stegovne mjere

Ističu da službenik protiv kojega je pokrenuta istraga 'ne obavlja poslove voditelja Službe za nadzor poreza na dodanu vrijednost i borbu protiv prijevara u porezu na dodanu vrijednost, budući da je od 1. rujna 2017. godine s mjesta voditelja premješten na niže rangirano radno mjesto višeg inspektora u Službi za analizu, planiranje i izvješćivanje.

U priopćenju se dodaje da će Porezna uprava protiv službenika poduzeti stegovne mjere sukladno Zakonu o državnim službenicima.

Uskok je priopćio u srijedu da je protiv okrivljenoga pokrenuta istraga zbog sumnje da je, od ožujka 2007. do lipnja 2017. godine, kao voditelj Službe za nadzor poreza na dodanu vrijednost i borbu protiv prijevara u PDV-u u Središnjem uredu Porezne uprave Ministarstva financija, u više desetaka slučajeva pojedincima i tvrtkama omogućio izbjegavanje, odnosno manje plaćanje poreznih obveza koje su prethodno poreznim nadzorom utvrdili djelatnici Porezne uprave.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog sumnji da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i dokaze, ali i ponoviti kazneno djelo.

  • +4
Sva porezna rasterećenja u 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL