pojačani nadzor

Porezna inspekcija kreće u akciju po svim hrvatskim Adventima

04.12.2019 u 18:46

Bionic
Reading

Porezna uprava češljat će u narednih tjedan dana sve adventske manifestacije u Hrvatskoj. Akcija kreće sutra,a pojačano će se nadzirati fiskalizacije. Akcija će se provoditi zajedno s Carinskom upravom

'Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. Obavještavamo porezne obveznike da će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom još intenzivnije provoditi nadzore fiskalizacije tijekom Adventa i predstojećih blagdana na cijelom području Republike Hrvatske ', navodi se u priopćenju.

Nadzornim aktivnostima obuhvatiti će sve obveznike fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju sljedeće djelatnosti: trgovina na malo ostalom robom u specijaliziranim prodavaonicama, trgovina na malo na štandovima i tržnicama, priprema i usluživanje hrane i pića te iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

  • +31
Paljenjem lampica započeo je program Adventa u cijeloj Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL