JAVNA NABAVA

Popijač i Cvitan potpisali borbu protiv korupcije?!

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 05.07.2010 14:01
  • Objavljeno 05.07.2010 u 13:41
korupcija

korupcija

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Andreja Trpčić

Sporazum o suradnji na području sprečavanja korupcije u postupcima javne nabave potpisali su ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač i ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Dinko Cvitan

Cilj je sporazuma daljnje unapređivanje suradnje između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i USKOK-a radi sprečavanja korupcije i otkrivanja koruptivnih kaznenih djela te prikupljanja dokaza radi progona počinitelja ovih kaznenih djela u postupcima javne nabave, priopćeno je iz tog ministarstva.

Važnost daljnjeg produbljenja suradnje između MINGORP-a i USKOK-a očituje se u značaju javne nabave za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, jer njezin udio u pojedinim godinama doseže i do 16 posto BDP-a, a obuhvaća veliki broj sudionika u postupcima na svim razinama, od nacionalne do regionalne i lokalne, navode iz tog ministarstva.

Suradnja temeljem ovog sporazuma provodit će se posebice kroz razmjenu podataka važnih za sprečavanje korupcije, s posebnim naglaskom na njezinu prevenciju, u postupcima javne nabave.

Intenzivirat će se i pružanje međusobne stručne pomoći te edukacija u području javne nabave i sprječavanja i otkrivanja kaznenih djela i njihovih počinitelja u postupcima javne nabave.

Daljnje razvijanje suradnje MINGORP-a i USKOK-a u ovom području važno je radi daljnjeg unaprjeđenja cjelokupnog sustava javne nabave u Hrvatskoj, posebice u kontekstu nastavka provedbe obveza iz procesa pristupanja Hrvatske u EU u poglavljima 5. Javne nabave i 23. Pravosuđe i temeljna prava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi