064 ZA 6,88 KUNA PO MINUTI

Popeo se na krov i krao impulse

14.04.2010 u 14:07

Bionic
Reading

Domišljati 53-godišnji Bjelovarčanin, došao je na ideju kako trošiti telefonske impulse, a pritom ne potrošiti vlastiti novac. Naime, 'skupe brojeve' koji počinju predbrojem 064 nije pozivao sa svog telefonskog broja, nego s broja Renate Usumović, na čiju se liniju tajno prikopčao

Kradljivac impulsa se telefonom s kablom, na čijem su kraju krokodil-stezaljke, spojio na krovni kabel telefonskog priključka kioska-trgovine Renata u Franjevačkoj ulici u Bjelovaru te potom s krova kioska, na račun vlasnice trgovine, danima nazivao brojeve s dodatnom vrijednosti.

'Nismo primijetili ništa sumnjivo, sve dok nam nije došao račun za ožujak koji je iznosio gotovo 1.000 kuna, što je neusporedivo više nego što je uobičajeno. Posumnjala sam odmah da je riječ o krađi impulsa te smo slučaj prijavili policiji. Moja sumnja ubrzo se pokazala točnom. Naime, čovjeka na krovu mog kioska, zamijetila je kroz prozor zaposlenica obližnje bolnice i nekoliko pacijenata. Vidjeli su da nešto radi sa žicama, pa su pomislili da je majstor i da nešto popravlja. Nakon što su uslijedile reprize njegova penjanja na krov i telefoniranja s krova, gospođa iz bolnice posumnjala je da ipak nije riječ o majstoru. Na sreću, čim su posumnjali, očevici su mobitelom snimili muškarca na krovu te zapisali registraciju njegova automobila', rekla je za tportal Renata Usumović.

Zahvaljujući svjedocima koji su kradljivca impulsa snimili na (ne)djelu, policija je ubrzo pronašla 53-godišnjaka.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u posljednjih mjesec dana, nakon radnog vremena trgovine, nazivao brojeve usluga s dodatnom vrijednošću. Osim u ožujku, s krova kioska telefonirao je i ovoga mjeseca te je vlasnicu trgovine u kratko vrijeme oštetio za oko 1.200 kuna, a da nije bilo savjesnih građana, taj bi iznos zasigurno bio i mnogo veći.