IDU PREMA NOVIM IZBORIMA

[FOTO] Ponovno raspad, otkazana sjednica Gradskog vijeća Splita

26.11.2021 u 10:14

Bionic
Reading

Manje od deset minuta trajala je današnja sjednica Gradskog vijeća Splita - tehnički, ona nije ni započela jer se vladajuća većina ponovno raspala već prilikom usvajanja dnevnog reda

Na sjednici se trebalo naći jedanaest točaka, između ostalih i prijedlog reorganizacije gradske uprave, no uoči početka bivši SDP-ovac Ante Franić zatražio je da se među njih uvrsti i rasprava o preuređenju glavne gradske tržnice. Vlasnici tamošnjih štandova okupili su se uoči zasjedanja i zatražili od gradske vlasti da se 'pronađe civiliziran način' reorganizacije Pazara.

Franićevom zahtjevu priklonili su se dva vijećnika SDP-a, a i HDZ-ovci su zatražili da se dnevni red dopuni na licu mjesta, no predsjedavajući Gradskog vijeća Željko Domazet upozorio je da nije ispoštovana procedura i pozvao da se prijedlozi upute u regularnu proceduru.

  • +5
Otkazana sjednica Gradskog vijeća Splita Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na koncu je za dnevni red glasovalo 14 od 28 vijećnika, pa sjednica nije ni započela.

Vladajuća većina u splitskom Gradskom vijeću zapravo ne postoji jer se iz nje najprije isključio spomenuti Franić, koji se razišao i sa bivšom strankom, a onda je gradonačelnik Ivica Puljak iz svoje 'programske suradnje' isključio preostala dva vijećnika SDP-a uz optužbu da šuruju s HDZ-om i Kerumom.

Neodržana sjednica najvjerojatnije će se ponovno zakazati za idući tjedan, a pravi test omjera političkih snaga očekuje se u prosincu, prilikom usvajanja gradskog proračuna. Ukoliko se to ne dogodi, Splićani će na izvanrednim izborima birati novi sastav Gradskog vijeća.