RIJEČKI OGRANAK

Poništena Izborna skupština HDZ-a zbog viška listića

31.03.2012 u 17:58

Bionic
Reading

Zbog viška glasačkih listića poništena je današnja Izborna skupština riječkog HDZ-a, na kojoj se trebalo birati između četiri kandidata - Mile Biondića, Hrvoja Burića, dr. Nenada Srdoča i Patrika Šegote. Nova će se Izborna skupština za Gradsku organizaciju HDZ-a Rijeka održati za dva tjedna

Pojavilo se, naime, oko 30-ak glasova više od broja izaslanika koji je verifikacijska komisija utvrdila  na početku Skupštine. Premda su se tijekom jutra, dok je trajalo njihovo predstavljanje, kandidati zaklinjali u demotkratizaciju stranke, kod njihova izbora stvari su krenule drugim tijekom. Premda se višak listića može pripisati proceduralnoj pogrešci, mnogi sumnjaju da je naknadno pojavljivanje određenog broja izaslanika zapravo dogovoreno kako bi jedan od kandidata dobio potrebnu podršku. Biondić drži da je riječ o propustu koji HDZ-u nije trebao jer se time odašilje loša politička poruka - da stranka ni na ovoj razini nije kadra organizirati izbore.

Drugi kandidati, Patrik Šegota i Hrvoje Burić, tvrde da su izaslanici koji su naknadno stigli na skupštinu pozvani samo kako bi podržali dr. Nenada Srdoča kao kandidata i tako doveli do toga da se Skupština proglasi nevažećom. Burić je, kazao je, razočaran i zabrinut pritiscima na izaslanike da se Srdoč mora podržati. Prozvao je i dosadašnjeg predsjednika riječkog HDZ-a Bojana Hlaču zbog loše organizirane skupštine. Srdoč tvrdnje svojih protukandidata odbacuje.

'Ljudi koji su mene došli podržati stigli su na vrijeme na Skupštinu. Moji protivnici su doveli te ljude kada su, nakon našeg predstavljanja, vidjeli da voda ide na moj mlin. Protivnici su osjetili da gube tlo pod nogama', kazao je Srdoč.