ČAČIĆEV USPJEH?

Pomirili se gradonačelnica Koprivnice i županija

09.12.2012 u 13:26

Bionic
Reading

Grad i Županija u lošim su odnosima još iz doba negdašnjeg gradonačelnika Z. Mršića i bivšeg župana Josipa Friščića

Naprosto je nevjerojatno da su gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak (SDP) i koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) propustili pozvati novinare na događaj koji označava prekretnicu u odnosima dviju strana.

Javnost je tako ostala uskraćena za fotografije s povijesnog potpisivanja zajedničke izjave Grada i Županije o projektima koje će (skupa!) prijaviti na natječaj Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, za realizaciju u okviru programa JPP-a.

Koren i V. Želježnjak dogovorili su se da će od države zajedno žicati novac za novu Obrtničku školu u Koprivnici, za dogradnju gimnazija u Križevcima i Đurđevcu te koprivničke glazbene škole, kao i za gradnju nove osnovne škole u Koprivnici i još jedne školske sportske dvorane u tome gradu.

Sve su to višegodišnje potrebe, ali dosad se nisu pomaknule dalje od godišnjih planova ponajprije zbog međusobnih bacanja klipova pod noge, a povijest loših odnosa seže još u doba bivših čelnika Grada i Županije Zvonimira Mršića i Josipa Friščića.

Bivšemu potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću, koji je ustrojio i kontrolirao Centar, povijesna pomirba podravskih tvrdih glava sigurno će se ubrojiti u jednu od većih zasluga.