covid-19

Poljska popušta s mjerama, ali uvodi obvezno nošenje maski

14.04.2020 u 21:29

Bionic
Reading

U Poljskoj je u utorak zabilježeno novih 270 slučajeva zaraze Covidom-19 i 18 novih smrtnih slučajeva u posljednja 24 sata. Istovremeno ministar zdravstva najavio je da će vlada s krajem tjedna polako odmrzavati mjere kako bi se pokrenula ekonomska aktivnost

Broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom dosegnuo je 7.202 dok je broj preminulih osoba trenutno 263. Kako se broj novozaraženih posljednjih dana usporio tako je ministar zdravstva Łukasz Szumowski kazao da je izolacija polučila efekt, ali i dodao da 'ako se gospodarstvo ne pokrene može se očekivati da će ljudi umirati od drugih bolesti'.

Trenutne restrikcije odnose se na zabranu rada šoping centara, kina, kazališta, frizerskih i salona za uljepšavanje, a zabrane bi trebale biti skinute u nedjelju. Škole i dječji vrtići trebali bi pak proraditi tjedan nakon njih, javljaju lokalni mediji.

No unatoč laganom odmrzavanju tamošnje ministarstvo zdravlja donijelo je odluku o obveznom nošenju maski na javnom mjestu koja na snagu stupa u četvrtak.