DOMIŠLJATI TURIST

Poljak zalutao u šumu i 'signalnom vatrom' izazvao katastrofalni požar

30.08.2017 u 15:42

Bionic
Reading

Neoprezni poljski turist zalutao je u utorak navečer u šumu te je zapalivši 'signalnu vatru' kako bi ga locirale tamošnje spasilačke službe izazvao veliki požar zbog kojeg je evakuirano stanovništvo i gosti u crnogorskom mjestu Šušanj kod Bara

Kako javljaju crnogorski mediji, poljski turist je u utorak nešto poslije 20 sati zalutao u šumi iznad mjesta Šušanj te se 'domišljato' dosjetio da mu ne preostaje ništa drugo do zapaliti 'signalnu vatru' kako bi ga mogle locirati i potom spasiti tamošnje službe spašavanja.

No, 'signalna vatra' je zbog snažnog vjetra vrlo brzo zahvatila šumu te je u požaru izgorjelo čitavo brdo iznad Šušnja, nakon čega se požar proširio prema Budvi i Čanju.

Požar je stavljen pod kontrolu, ali je situacija mogla biti daleko dramatičnija jer je vatra stigla na svega tridesetak metara od kuća.

Požar u Baru Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Kako pišu crnogorski mediji, na požarište su tek nakon nekoliko sati upućene vatrogasne snage.

Požar u Crnoj Gori Izvor: Društvene mreže / Autor: Vijesti Online

Načelnik barske Službe zaštite i spašavanja Velizar Čađenović izjavio je za RTCG da je situacija s požarima u barskoj općini kritična te kako su hrvatskim vlastima uputili zahtjev za pomoć putem kanadera našeg ratnog zrakoplovstva.

Požar u Baru Izvor: Društvene mreže / Autor: Vijesti Online

Lokalni mediji dodaju kako Poljaka očekuje kaznena prijava zbog podmetanja požara.