DJEČJI TJEDAN I IZBORI

Političari se naslikavaju s djecom, baš ih briga za pravobraniteljicu

06.11.2015 u 06:59

Bionic
Reading

Dječji tjedan koji je upravo u tijeku, ali i poruka pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić političarima da ne koriste djecu kao ukras na stranačkim predizbornim skupovima očito ništa ne znači budući da se oni u jeku predizborne kampanje učestalo fotografiraju s najmlađima

Primjerice, još uvijek aktualni premijer Zoran Milanović ulovljen je u ponedjeljak u zagrljaju s djetetom na motivacijskom skupu koalicije Hrvatska raste za 2. Izbornu jedinicu u Bjelovaru.

Njegov pak najljući izborni suparnik Tomislav Karamarko snimljen je tri dana ranije s djetetom u naručju na predizbornom skupu Domoljubne koalicije za 9. Izbornu jedinicu u Šibeniku, dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić snimljen s bebom u srijedu u Zadru koji je posjetio u sklopu predizborne kampanje.

Podsjetimo, dječja pravobraniteljica Ivana Milas Klarić istaknula je prošlog ponedjeljka povodom Dječjeg tjedna koji se ove godine obilježava od 5. do 11. studenoga, a koji se poklopio s predizbornom kampanjom kako je to vrijeme još jedna prilika svima odraslima da se sjete svih neostvarenih obećanja danih djeci i da se više potrudimo kako bismo ih ispunili te podsjetila kako djeca ne trebaju biti ukras na stranačkim skupovima.

'Obećanja ovih dana neće nedostajati, jer se ovaj Dječji tjedan poklapa s izbornom kampanjom. Stoga i ovaj put podsjećam da djeca ne trebaju biti ukras na stranačkim skupovima i na izbornim plakatima te pozivam političare i organizatore izbornih skupova da ne iskorištavaju djecu za svoj politički probitak već da brigu o potrebama i interesima djece pokažu u svojim programima i da ponude ostvariva rješenja koja će povećati razinu zaštite djece i osigurati jednakost u pravima sve djece', istaknula je u poruci pravobraniteljica za djecu.