U RIJECI

Policijski pas otkrio drogu u slovenskom BMW-u

07.03.2013 u 12:32

Bionic
Reading

Policijski pas jučer je u BMW-u slovenskih registarskih oznaka na području Srdoča u Rijeci nanjušio drogu pa je 30-godišnji vozač tog vozila završio u policijskoj postaji, a danas će biti predan pritvorskom nadzorniku

Vozilo je zaustavljeno prijepodne tijekom pojačanog postupanja policijskih službenika Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u cilju suzbijanja zlouporaba droga. Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga prilikom pregleda vozila korišten je policijski pas za detekciju droga, koji je pozitivno reagirao.

Temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci izvršena je pretraga kojom su u vozilu pronađene tri tzv. suze s ukupno 30 grama heroina i jedna s pet grama kokaina. Prema policijskim podacima, prodajom ove količine zaplijenjenih droga heroin i kokain na ilegalnom tržištu mogla bi se ostvariti protupravna imovinska korist od najmanje 20.000 kuna, uz napomenu da je na ilegalnom tržištu Primorsko-goranske županije zamjetan nedostatak ovih droga pa je njihova cijena i veća, oko 700 kuna za jedan gram.

Pronađena droga i drugi predmeti su oduzeti, a 30-godišnjak je priveden na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je oduzeta droga bila namijenjena daljnjoj prodaji na ilegalnom tržištu, a BMW prenamijenjen za krijumčarenje droga, pa je i on privremeno oduzet.