izbjegnuta nesreća

Policijski dvojac iz Poljske snašao se u trenutku; spasio muškaraca iz mora

19.07.2023 u 12:59

Bionic
Reading

Brzom reakcijom poljskih policajaca Piotra Filara i Marcina Czyza koji rade u Policijskoj postaji Makarska izbjegnuta je nesreća

Poljski policajci Piotr Filar i Marcin Czyz koji rade u Policijskoj postaji Makarska u utorak ujutro bili su izvan službe na plaži, kada su u jednom trenutku čuli kako netko iz mora doziva u pomoć. Uočili su muškarca i ženu. Izgledalo je kao da se utapaju, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Policajci su odmah od gostiju na plaži uzeli sup dasku i otplivali do unesrećenih.

Muškarac nije mogao samostalno plivati zbog problema s ramenom, a žena koja je bila zajedno s njim pokušavala mu je pomoći, dovesti ga do obale, ali nije uspjevala. Zbog toga je dozivala u pomoć.

Policijski službenici su muškarca doveli do obale, pomogli mu da izađe na kopno i na taj način spriječili moguću nesreću.

Muškarca je u hotelu pregledao liječnik, ali nije bilo potrebe za daljnjom liječničkom intervencijom.

Obzirom da su poljski policijski službenici u poslijepodnevnim satima na području Makarske radili i obilazili centar grada, susreli su se s muškarcem koji ih je prepoznao i tek tada saznao da se radi o policajcima iz Poljske koji ovog ljeta rade u Hrvatskoj. Slučajni susret bio je prilika za zahvalu, ali i razgovor.

Poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz zadovoljni su što i na ovaj način tijekom svog boravka u Hrvatskoj mogu biti od pomoći turistima.