NA RUBU TUČNJAVE U IMOTSKOM

Policijska postaja u totalnom rasulu

20.09.2013 u 12:42

Bionic
Reading

Frustriran kaosom u Policijskoj postaji Imotski, u kojoj su uvjeti rada sve samo ne adekvatni, a građani provode dane čekajući u redovima kako bi predali ili podigli određene dokumente, jedan Imoćanin si je dao truda i poslao pismo na adrese mnogih medija, pa tako i tportala

Naime ogorčeni građanin se medijima odlučio obratiti nakon što je za novu osobnu iskaznicu potrošio puna četiri dana. Iako je neosporno to da radni uvjeti u postojećoj zgradi policije nisu adekvatni, posebno je žalosna činjenica da uzrokom ovakve situacije nije dotrajala i neadekvatna zgrada ili nedostatak sredstava, čime se pokušavaju opravdati službenici policijske postaje, već isključivo neorganiziranost rada, ističe čitatelj. Podsjeća da je, kao i većina stanovnika Imotske krajine, proveo dovoljno vremena u redovima za vađenje dokumenata da tome može posvjedočiti.

U hodniku koji služi kao čekaonica ne postoji nikakav sustav za organizaciju reda, tako da u istom mjestu moraju čekati građani koji: a) trebaju uzeti formulare i uplatnice za vađenje dokumenata te saznati što je uopće potrebno priložiti zahtjevu za vađenje određenog dokumenta, b) predati ispunjene zahtjeve i ostale priloge za vađenje određenog dokumenta i c) sretnici koji su došli u situaciju da trebaju samo preuzeti određeni dokument. Treba li uopće napominjati da građani u redu pod a), koji čekaju samo za preuzimanje formulara, uplatnica i informacija, uopće ne bi trebali čekati, već bi sve to moglo biti dostupno u hodniku (stariji građani ne mogu pronaći upute i formulare na internetu).

Potrebno je samo osigurati jedan stol i jedan pano s informacijama... Građanin ističe da je razumljivo to da su potrebna financijska sredstva za novu zgradu policije, veći broj zaposlenih, bolju i bržu opremu, no pita se zar policija doista nema novca za nabavku uređaja za izdavanje brojeva, kakav se može vidjeti u mnogim drugim policijskim postajama?

Kako se u potpunoj gužvi hodnika policijske postaje građani ne mogu organizirati niti znati svoje mjesto u redu, svakodnevno je situacija na rubu fizičkog sukoba i remećenja javnog reda i mira upravo u zgradi institucije koja bi isto trebala osiguravati.

Kaže da je na primjedbu da je situacija u postaji kaotična od voditelja odjela dobio sljedeći odgovor: 'Idi u München ako ti je tamo bolje.'

Ne znam kakva je situacija u SR Njemačkoj, al' mislim da je red čekanja u Imotskom bio bolje organiziran za Austrougarske', duhovito zaključuje ovaj Imoćanin.

Kako to doista izgleda u stvarnosti, pogledajte u videoprilogu.