PROBLEMI U MAKEDONIJI

Policiji pobjegao terorist, lovili ga po Kumanovu

15.05.2015 u 11:49

Bionic
Reading

Od jutros je u Kumanovu povećano prisustvo policije. Naime, jedna osoba koja se borila protiv policije u Kumanovu je u bijegu, priopćila je makedonska policija. On je uhićen u Kumanovu, a pobjegao je kada je izveden na teren kako bi pokazao gdje je sakriveno oružje ukradeno prilikom tog prvog napada

Kako javlja reporter N1 s lica mjesta, blokirane su ulice u samom centru grada - oko policije i Suda. Nema nikakve službene informacije o razlozima. Jedino je potvrđeno da ima više policije u gradu, a ne i da je točno da su dobili informacije o novim planiranim napadima. U sukobima za vikend poginulo je osam policajaca i 14 terorista.‎

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Ivo Kotevski je na pitanje N1 zašto je blokirana policijska stanica u Kumanovu i zašto u gradu ima više policije odgovorio kratko: „Mjere sigurnosti“.


Više informacija o pojačanom prisustvu policije u Kumanovu nema ni gradonačelnik tog grada. Sulejman Osmani, terorist koji se borio u Kumanovu, a potom pobjegao policiji, izjavio je za RTK da je cilj te grupe bio stvaranje albanske države unutar Makedonije po principu Republike Srpske u BiH.

Osmani je negirao da je grupa imala materijalne ciljeve, prenio je protal Albeu. Prema njegovim riječima, grupa je brojala više od dve tisuće boraca. Osmani je rekao da se nisu predali zbog toga što im je nestalo municije već zbog toga što je jedan od njegovih kolega razgovarao s nekim telefonom i da mu je rečeno da su u naselju Heroja (Divo) i predstavnici OEBS-a.

Poslije uhićenja on je bio primoran pokazati mjesto na kojem je skriveno oružje iz Gošinca, odakle je uspio pobjeći policiji.