KRAĐA OSOBNIH PODATAKA

Policija upozorava, nazove li vas netko s ovog broja, nemojte se javiti!

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 27.05.2020 16:04
  • Objavljeno 22.04.2020 u 13:03
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Artem Oleshko / Alamy / Alamy

Internetom haraju novi pokušaji prijevare i krađe osobnih podataka putem phishing poruka, stoga ne nasjedajte na elektroničku poštu i telefonske pozive sumnjiva sadržaja

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više dojava, iz kojih proizlazi da su građani na svoje adrese elektroničke pošte i mobilne uređaje zaprimili poruke i pozive s broja +38516700060, od strane nepoznatih osoba koje su se predstavile kao službenici turističke agencije iz Švicarske, koja radi posredničke poslove za internetski servis Booking.com. Prilikom razgovora tražili su građane da im dostave korisničke podatke i lozinku za korisnički račun na servisu Booking.com, dok se u poruci e-pošte nalazila internetska poveznica na sumnjiv sadržaj.

Policija upozorava kako se radi se o pokušaju prijevare s ciljem krađe osobnih podataka te mole građane da na navedene poruke ne odgovaraju te da se na pozive sa sumnjivih brojeva ne javljaju. Educirati se možete putem Europolovog informativnog letka sa savjetima o internetskoj sigurnosti svom domu. U svakom slučaju, policija upozorava da budete oprezni i čuvate svoje osobne podatke, a ukoliko ipak postanete žrtvom prijevare o tome odmah obavijestite policiju.

Više informacija o 'vishingu0, 'phishingu' i različitim oblicima internetskih prijevara te savjete o tome kako se zaštititi doznajte OVDJE .

>>> Na ovaj članak stiglo je reagiranje švicarske tvrtke WW Travel, koje možete pročitati ovdje.