reagiranje

WW Travel: Nije točno da se s našeg broja građane zvalo s ciljem krađe osobnih podataka

27.05.2020 u 12:41

Bionic
Reading

Na članak pod naslovom Policija upozorava, nazove li vas netko s ovog broja, nemojte se javiti, u kojem je prenesena informacija dobivena od MUP-a, reagirali su, putem odvjetničkog društva Musulin i suradnici iz tvrtke WW Travel GmbH iz Švicarske

"Na internetskim stranicama https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/policija-upozorava-nazove-li-vas-netko-s-ovog-broja-nemojte-se-javiti-20200422 je pod naslovom: "Policija upozorava, nazove li vas netko s ovog broja, nemojte se javiti!" dana 22. 4. 2020. objavljena netočna informacija da se putem telefonskog broja +38516700060 pozivima i porukama kontaktiraju građani s ciljem krađe osobnih podataka.

Dakle, nije točno da poruke i pozivi s broja +38516700060 od strane službenika turističke agencije iz Švicarske, koja radi posredničke poslove za internetski servis Booking.com, imaju obilježja prijevare s ciljem krađe osobnih podataka.

Također, nije točno da su službenici turističke agencije iz Švicarske prilikom razgovora od građana neovlašteno tražili da im dostave korisničke podatke i lozinku za korisnički račun na servisu Booking.com, te da se u poruci e-pošte nalazila internetska poveznica na sumnjiv sadržaj.", piše u reagiranju koje je tvrtka WW Travel GmbH uputila putem odvjetničkog društva Musulin i suradnici.